Lesvos ligger nær Lilleasiens kyst udfor det antikke Pergamon og er Grækenlands tredje største ø. Lesvos er en meget frodig og grøn ø, med et behageligt klima året rundt.

Landskabet på Lesvos varierer mellem bjergområder med olivenlunde, frugtbare sletter og skovområder. Olivenproduktionen sætter sine spor overalt, blandt andet med de meget smukke, ofte forladte, bygninger til olivenproduktion. Meget tæt på Plomari findes fine, velbevarede mindre landsbyer i bjergene, der alle er et besøg værd, hvis man vil møde bondekultur i en uforstyrret, autentisk udgave. Og netop Plomari har herlige gåture i det fineste bondeland. Olivenhøsten sker i vintermånderne fra nov. til febr., som også klimamæssigt er den bedste tid for vandreture. 

Mytilíni er øens største by, det er her man ankommer til øen med fly og skib. Byen ligger på en landtange, omgivet af et par havne. Det moderne Mytilíni og oldtidsbyen smelter sammen omkring inderhavnen og byens store kulturelle fyrtårne - museerne Tériade (moderne kunst) og Byzantinsk Museum. Det hele rammes ind af det byzantinske voldanlæg Kástro.
Som i alle andre større græske byer, findes her reminiscenser af en antik by, med et hellenistisk teater, et Akropolis og diverse mosaikker med referencer tilbage i tiden.
I gaderne omkring den langstrakte Ermoú, findes en livlig bazar af handlende med antikviteter, dagligvare, smykker og tøj, og langs havnepromenaden udspiller sig et fashionabelt natteliv.
 

Grækerne dyrker den bedste oliven i verden. Nogle af grækenlands ældste oliventræer vokser på bjergskråningen mellem havnebyen Plomari og bjergbyen Agiásos. Ifølge byens beboere, er det netop fra disse træer verdens bedste oliven høstes.