Smedjen ligger direkte ud til 'floden', der løber gennem Plomaris bymidte. Smedjen er bygget sammen med gårdhaven, men fungerer som et selvstændigt anneks.

Smedjen byder på 2 faste sengepladser (en dobbeltseng) + to små køjer, bad og toilet samt et veludstyret køkken, et dejligt arbejds- og spisebord og gode værkstedsfaciliteter.

Den ombyggede smedje fremstår som eet stort, hvidkalket rum med en fritliggende tagkonstruktion og et smukt dagslys gennem ovenlys og store smedievinduer ud til floden.Vi har lagt nyt tegltag, støbt nye gulve og indrettet sovemuligheder - 1 dobbeltseng og 2 køjer -  i et forfinet, fritstående ’chatol’ med gode opbevaringsmuligheder og direkte kig til stjernerne.

Der findes brændeovn, værkstedsbord og arbejdsbord. Det er et uhøjtideligt men et karakterfuldt rum med pudslag på gulvet. Og stor loftshøjde.

Smedien kan åbne sin facade mod den overdækkede terrasse direkte ud til floden.

Murene er 70 cm massive stenmure og der kan der være ulideligt varmt i juli og august måned. Vi har derfor været tvunget til at installere et klimanalæg, som sammen med  den naturlige ventilation og en stor propel i loftet, gør indeklimaet behageligt. Behøver vi at sige det: Klimaanlægget er en energisluger. Brug det derfor med omtanke.   

En fritstående brændeovn luner i de kølige måneder. Der er vand i floden udenfor sæsonen.  I smedien kan der arbejdes med store billeder, bygges modeller, spilles på fløjte, fortsæt selv...

I flere henseender er der højt til loftet.