Højt hævet over byens vest-strand, i området Amoudeli, med en formidabel flot udsigt til hav, himmel og gråblå bjerge, ligger Pangiotis restaurant - To Amoudeli. Hans brød, bagt i en stenovn i Malachori, er fremragende og her får du byens bedste fisk. Hvis I er mange, kan I med fordel aftale menuen i forvejen. Stedet er også et dejligt frokoststed. En kold flaske retzina til en dæmpet Leonard Cohen musik efter en svømmetur, ka bestemt anbefales. det trækker ikke fra, hvis I siger hvor I bor.

Også Østbyen byder på fede steder. I det såkalde Tanasikvarter (skibsbyggerkvarter) Følg den brostensbelagte parallelvej langs havnen. Nyd de smalle kig mod havnen undervejs. Midt på strækningen på jeres højre hånd, er der et hyggeligt lysegrønt værtshus med et helt autentisk interiør og en lille udendørs servering under strå. Der kommer ikke mange turtister, men det er kun dejligt og betjenenigen er hjertelig. Fortsæt videre ned ad bakken og på hjørnet efter købmanden findes en lille, kaffenion med Plomaris fedeste terrasse, hvor solen og havet bestemmer og et glas retzina til to-tre méze er lykken. Og længere nede, ved indkørslen til byen på din venstre hånd gemmer Plomaris bedste køkken sig. Prøv hans linser, hans garlic og hans rødbeder. Det har verdensklasse og de græske familier elsker at komme der. Det er ikke svært at forstå.

Der ligger mange dejlige strande i Plomari, kun få minutters gang fra husene.
Stranden Melinda - vi kalder den for 'verdens ende' - ligger 5 km fra Plomari og er bestemt et besøg værd. Her er dejligt at bade, dykke og springe i fra den store klippe. Der ligger et par hyggelige tarvernaer, hvor man kan søge skygge og få et typisk græsk måltid. Det er skønt at cykle eller vandre derud. Og man kan overnatte til rimelige priser på begge tavernaer, hvis klokken blir' for mange. Måske er man heldig at se flokke af delfiner passere forbi i de tidlige morgentimer.

Efter Melinda mod vest, for enden af en grusvej ligger et smukt lille strandkapel. Ved kapellet ligger en naturhavn, hvorfra man kan dykke. Inderst i lagunen springer en termisk kilde, der opsamles i et lille basin, for derefter at løbe direkte ud i det Ægæiske Hav.

Ny aktivitet i sommeren 2016

Guidet Olivenlundstur hver onsdag kl. 18.00
IRINI er en familiedrevent virksomhed, som producerer en meget fin og prisbelønnet olivenolie. Familien tilbyder en rundvisning i deres olivenlunde og i deres moderne produktionsfaciliteter.
Ved at høre familien fortælle om filosofien bag deres biodynamiske dyrkning, høst og produktion, og ved at smage den nypressede olie, kan du få indblik i hvorfor netop denne olie er noget ganske særligt. IRINIs olivenolie forhandles i øvrigt i Irma.
Turen inkluderer transport og vandretur i olivenlunden (ca. 45. min.) Derudover serverer Myrta sin dejlige hjemmelavet græske MEZE, som er et blandet udvalg af ’grilled food, salads and drinks’. Prisen 25 Euro pr. person.
Tilmelding ml. kl. 10 – 12 til Myrta på Hotel IRINI i Plomari eller på mobil +30 698 611 52 47
Aftal eventuelt afhentning ved Kaptajnens Hus.